InstagramInstagram is een app (momenteel alleen beschikbaar voor iPhone) waarmee u een foto maakt, een filter kiest om de look en feel te transformeren en die u vervolgens deelt via Facebook, Twitter of Flickr.

Instagram heeft ongeveer 15 miljoen gebruikers en is, volgens dit artikel, het grootste mobiele sociale netwerk op dit moment.

Instagram: het belangrijkste sociale netwerk op uw mobiel
Wanneer u de grote sociale netwerken zoals Facebook en Twitter even vergeet, dan is Instagram het belangrijkste sociale netwerk op uw mobiel. Terwijl Foursquare de afgelopen twee jaar een hype is, heeft Instagram het voortouw genomen. Het helpt zeker dat Instagram niet commercieel is ingesteld op dit moment. Het belangrijkste wat ze goed doen, is het voortdurend actualiseren en verbeteren van de app op bijna wekelijkse basis. Hun focus is uitstekend, want in plaats van zich te concentreren op elk platform dat voorbij komt, richten ze zich op één (iOS).

Het aantal gebruikers van Instagram groeit onverminderd door
Dat betekent dat ze waarschijnlijk tegen het einde van het eerste kwartaal van 2012, circa 20 miljoen gebruikers hebben. Wanneer ze ook een Android app gaan lanceren (wat ze graag willen), dan zal het aantal gebruikers waarschijnlijk verdubbelen gezien de omvang van het Android platform. Dat betekent dat ze dan richting de 50 miljoen gebruikers gaan en dat maakt ze een serieuze speler in de sociale mobiele ruimte.